Busken Huethove
We zijn beleefd
We zijn eerlijk
Je bent een kanjer
We werken samen
We zijn vriendelijk

Het laatste nieuws

Op deze pagina vindt U het laatste nieuws van onze school. 
Krijgt u onze digitale nieuwsbrief nog niet? U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar ict@schrijverke.unicoz.nl metr daarin de naam van het kind, de groep en "Busken Huethove".
Als u zich al aangemeld heeft, maar geen nieuwsbrief ontvangt,mailt u dan even naar ict@schrijverke.unicoz.nl.

Data Oud Papier Actie

zaterdag 17 september 2016
Data Oud Papier Actie

Hier volgen de data van de Oud Papier Actie:

zaterdag 28 oktober, 9 december, 20 januari, 10 maart, 14 april.

Elke dinsdagmiddag lezen in de vakantie in de bieb

zondag 2 juli 2017

Als kinderen in de zomer blijven lezen, behouden ze hun leesniveau of gaan zelfs vooruit!

Leerlingen (groep 3 t/m 8)  kunnen de hele zomervakantie op dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur terecht om te lezen, een boek te kiezen, te knutselen, om voorgelezen te worden of om in een boekenkring met elkaar te praten over het boek dat ze gelezen hebben.

Vijf keer wordt er voorgelezen uit een spannend boek, de laatste dinsdagmiddag wordt de film van het boek vertoond.

De jeugdafdeling van de hoofdbibliotheek is in zomerse sferen, verkoelende drankjes en lekkere hapjes staan klaar! 

Ouders zijn ook van harte welkom! Er zijn leesconsulentes aanwezig om advies op maat te geven, uitleg te geven over de verschillende boeksoorten, de Avi-niveaus en geschikte (voor)leesboeken.

Datum                                 :              dinsdag 11, 18 en 25 juli 2017 – dinsdag 1, 8 en 15 augustus 2017

Locactie                               :              jeugdafdeling eerste verdieping

Tijdstip                                :              14.00 uur

Adres                                   :              Duitslandlaan 440

Kosten                                 :              GEEN

 

 

Lezen in de vakantie met de VakantieBieb-app

maandag 29 mei 2017
Kinderen die gedurende de zomervakantie weinig lezen, vallen al snel 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat doorlezen tijdens de vakantie deze terugval tegengaat. De VakantieBieb-app is vanaf 1 juni 2017 weer beschikbaar. De app kan al ruim voor de zomervakantie hier worden gedownload. Vanaf 1 juni zijn op www.vakantiebieb.nl een instructiefilmpje en een interactieve challenge beschikbaar. 

Schoolbezoek schrijver Dave Kastelein

dinsdag 7 maart 2017
Schoolbezoek schrijver Dave Kastelein

Op vrijdag 24 maart komt boekenschrijver Dave Kastelein op bezoek bij ons op school. In alle klassen komt hij iets vertellen over zijn boeken, leest hij voor en is er ruimte voor vragen van de kinderen. Er is ook een mogelijkheid om zijn boeken te kopen, hij zet er dan natuurlijk zijn handtekening in! De boeken kosten tussen de € 6,95 en € 9,95.

Snappet

vrijdag 17 februari 2017

Op donderdag 16 februari  zijn de tablets en het werken met Snappet in groep 4 t/m 8 geintroduceerd.  

Gedurende de ochtend werden de tablets in de verschillende klassen geintroduceerd. Dit deden we met een kleine feestelijke opening. De kinderen kregen dan allemaal hun “eigen” tablet (die uiteraard eigendom blijft van school en op school blijft) en gingen voor het eerst aan de slag met “Snappet”. 

Jubileum juf Corrie

vrijdag 7 oktober 2016
Jubileum juf Corrie

Vandaag hebben wij het 40 jarig jubileum van onze juf Corrie Baas gevierd. 40 jaar in het onderwijs! Wat een prestatie! En dan nog steeds met zoveel zin en passie naar school komen. Respect! Nadat juf Corrie vanmorgen door meester John thuis was opgehaald, is zij alle gebouwen van ‘t Schrijverke langs gegaan. Overal werd zij verwelkomd door enthousiaste kinderen, die of iets voor de juf hadden gemaakt, of iets hadden voorbereid. Op het Schansbos was een ware lunch voor de juf georganiseerd. Juf Corrie genoot er zichtbaar van.

Kinderboekenweek 2016

zondag 2 oktober 2016
Kinderboekenweek 2016

De Kinderboekenweek van 2016 start op woensdag 5 oktober en duurt tot 16 oktober. Het thema van deze week is Voor altijd jong! Over opa's en oma's.

In de kinderboekenweek staat het boek voor kinderen centraal. Er worden activiteiten georganiseerd op school, in bibliotheken, soms ook buurthuizen. Alles met het doel om te zorgen dat kinderen geïnteresseerd blijven in lezen. Tijdens de Kinderboekenweek kan je het zogenaamde kinderboekenweekgeschenk krijgen, bij besteding van een bepaald geldbedrag aan boeken.

 

Beter Boek

vrijdag 11 december 2015

Lange Land Ziekenhuis

Sponsoring
Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voor de kinderafdeling en dagbehandeling van het LangeLand Ziekenhuis. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden in het ziekenhuis gratis Het BeterBoek van Bureau Méteau uitgereikt!
 
Het BeterBoek
 
Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.
Bureau Méteau verzorgt een uitgave van Het BeterBoek voor kinderen van 2 tot 6 jaar en een editie voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Halloweentocht 2015

dinsdag 27 oktober 2015

Wat een gezellig Halloweenfeest hebben we gehad! Een spannende tocht met vele geheimzinnige en spookachtige figuren. Iedereen mooi verkleed zelfs pappa’s en mamma’s mooi uitgedost. Vrienden van ’t Schrijverke bedankt voor de organisatie, klasse!
Een speciaal bedankje voor Ido Vogels. Hij heeft gezorgd voor een prachtig spookkasteel schilderstuk voor de ingang van de school. Veel bewondering hiervoor.
De opbrengst van deze avond is 600 euro. Dit bedrag komt weer ten goede aan de leerlingen.

Afsluiting Rock@School

zaterdag 4 juli 2015

Afgelopen vrijdag konden de deelnemers aan Rock@School laten zien wat ze hebben geleerd.Onder begeleiding van Ivo,Robin,Wille en Veerle hebben ze de afgelopen weken hard geoefend om de liedjes onder de knie te krijgen. Het publiek genoot van de muziek en de artiesten zongen en speelden als de beste. Geweldig gedaan.